Снимка: Канал 3Няколкостотин души се събраха за пети пореден ден  във

...
Снимка: Канал 3Няколкостотин души се събраха за пети пореден ден  във
Коментари Харесай

Командоси и футболни фенове протестираха във Войводиново

Снимка: Канал 3

Няколкостотин души се събраха за пети следващ ден  във Войводиново. Недоволството избухна, откакто на Богоявление двама братя от махалата в пловдивското село пребиха 33-годишния снайперист от Специалните елементи Валентин Димов, написа Канал 3.бг.

``
реклама

Сред протестиращите бяха доста някогашни и сегашни военни, сътрудници на ефрейтор Димов, както и над 100 почитатели на разнообразни футболни клубове, оповестиха. Събралите се скандираха " Българин да се назовавам - първа наслада е за мен " и пяха  " Шуми Марица ".

Повече от час хората стояха пред църквата във Войводиново. На трибуната приказваха военни, кметовете на селото и община " Марица ", както и жители. Нямаше напрежение или прояви на експанзия.

Протестът стартира с химна на България, с рухване на колене и минута безмълвие в памет на починалите военнослужещи в разнообразни задачи. След това бе прочетена молитва за единство от духовник.

" Българите да не се предаваме, че сме преодоляли иго, страдалчество и доста несгоди през годините, и че ще оправим и с тази. Ако митингите не престават да не провокират никаква реакция от страна на държавното управление ни, предлагам всички униформени да се съберем и да пренесем митинга на жълтите павета пред Народното събрание. Няма да поносим повече това ", каза някогашният пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

" Провокаторите не съумяха. Благодаря на всички, които ни повярваха и желая да успокоя хората, че не вършим нищо нелегално и неправилно. Дни наред се говореше, че приготвяме някакъв пуч. Това изрично не е правилно ", добави ген. Шивиков. 

Думата взе и кметът на община Марица Димитър Иванов, който бе освиркан. Към него бяха отправени упреци, че " не се подхващат решителни ограничения ".

" Бог ми е очевидец, че се опитахме по кротичък път да решим казуса. Искам да прикани ръководещите да вземат ограничения тъй като казусът към този момент е народен ", сподели обаче Иванов.

От трибуната бе изразена от трибуната признателност към всички сътрудници на потърпевшия Валентин Димов, пристигнали на митинга. Засилено бе полицейското наличие в селото, на място имаше повече от 10 буса на жандармерията, виждаха се и фигури от висшето управление на Министерство на вътрешните работи.

Малко преди 19.30 ч. митингът завърши. Все още не е ясно дали хората от Войводиново ще излязат още веднъж пред кметството през уикенда.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР